czytaj więcej
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
czytaj więcej
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
czytaj więcej
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
czytaj więcej
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
czytaj więcej
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland
czytaj więcej
Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku.
czytaj więcej
Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.
czytaj więcej
Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata.
czytaj więcej
Już oficjalnie i z wielką przyjemnością pragniemy poinformować, że firma MOWI POLAND została ZŁOTYM SPONSOREM jesiennej edycji Bocuse d’Or Poland 2023.
czytaj dalej
Już po raz czwarty Akademia Bocuse d’Or Poland pod batutą Adama Chrząstowskiego organizuje polską selekcję Bocuse d’Or.
czytaj więcej
23 stycznia 2023 r., po dwóch dniach wspaniałej rywalizacji na wysokim poziomie, zwycięstwo Danii reprezentowanej przez Briana Marka Hansena i jego pomocniczkę Elisabeth Madsen zamyka 19. wielki finał Bocuse d'Or.
czytaj więcej
Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej.
czytaj więcej
13 października w restauracji La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria odbyła się szósta i zarazem ostatnia kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour.
czytaj więcej
Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu.
czytaj więcej
Ostatnia wrześniowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour odbyła się w Ostrowcu Świętokrzyskim w restauracji Siesta – hotel Red.
czytaj więcej
Już dzisiaj zachęcamy wszystkich fanów marki Bocuse d’Or, a tym samym miłośników dobrej kuchni do udziału w kolejnych kolacjach z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, które odbędą się niebawem.
Za nami już trzy kolacje z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour.
czytaj więcej
Największy na świecie producent łososia, MOWI został Partnerem wspierającym Bocuse d’Or Poland on Tour.
czytaj więcej
Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki.
czytaj więcej
Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Polska.
czytaj więcej
czytaj więcej
Dania zajęła pierwsze miejsce w europejskich finałach Bocuse d'Or w Budapeszcie.
czytaj więcej
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
czytaj więcej
Polska Organizacja Turystyczna została Partnerem Team Poland w drodze na selekcję Bocuse d'Or Europe 2022 w Budapeszcie!
czytaj więcej
Czołowy producent zmywarek przemysłowych do gastronomii firma MEIKO Polska została Partnerem Team Poland Bocuse d’Or Europe 2022.
czytaj więcej
Pozostały zaledwie dwa tygodnie do półfinałowej rozgrywki Bocuse d’Or Europe 2022
czytaj więcej
Bocuse d’Or Europe 2022 odbędzie się już 23 - 24 marca.
czytaj więcej
4 listopada w Krakowie odbyła się krajowa selekcja Bocuse d’Or Poland 2021.
czytaj więcej
Wielkimi krokami zbliża się największa polska impreza kulinarna tego roku.
czytaj więcej
Z wielką przyjemnością i radością przedstawiamy Honorowego Przewodniczącego Jury prosto z Francji
czytaj więcej
Preselekcja Bocuse d'Or Poland 2021 wyłoniła pięciu finalistów, którzy 4 listopada zmierzą się w największej kulinarnej rozgrywce!
czytaj więcej
Z nieskrywaną radością mamy przyjemność ogłosić, iż przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2021 ruszyły pełną parą!
czytaj więcej
Michał Markowicz został powołany do Komitetu Wykonawczego przy organizacji najbliższej selekcji Bocuse d’Or Poland 2021/2022.
czytaj więcej
W dniach 26-27 września 2021 odbędzie się finał Bocuse d’Or podczas 20. edycji targów Euroexpo w Lyonie.
czytaj więcej
Ogromne emocje za nami. I chociaż nasi reprezentanci nie awansowali do Wielkiego Finału w Lyonie to bez wątpienia dali nam powód do dumy ze swojego występu w Europie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu.
czytaj więcej
Z wielką przyjemnością informujemy, że Partnerem naszych przygotowań i wyjazdu na europejską selekcję Bocuse d'Or 2020 do Tallina został Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a tym samym Poland Tastes Good.
czytaj więcej
W dniach 15 - 16 października 16 europejskich szefów kuchni weźmie udział w Bocuse d'Or Europe w Tallinie w Estonii. Dziesięciu najlepszych zakwalifikuje się do wielkiego finału, który odbędzie się 1 i 2 czerwca 2021 w Lyonie (Francja).
Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów.
czytaj więcej
Sytuacja na świecie przechodzi obecnie w krytyczny etap, której przyczyna jest koronawirus Covid -19. Większość krajów boryka się z planami zamknięcia i restrykcji niektóre z nich zamykają granice.
czytaj więcej
Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.
czytaj więcej
Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Poland, który jest kontynuacją polskiej selekcji 2019.
czytaj więcej
Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj.
czytaj więcej
Na najwyższym podium Bocuse d'Or Poland 2019 stanął Jakub Kasprzak!
czytaj więcej
Jury Bocuse d'Or Poland 2019 - odkrywamy pierwsze karty!
Pozostało zaledwie 10 dni do finału krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019.
czytaj więcej
Wejście na konkurs Bocuse d’Or Poland 2019 jest bezpłatne po wcześniejszym zarejestrowaniu się na stronie Targów Horeca.
czytaj więcej
21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej.
czytaj więcej
Mamy przyjemność poinformować, iż miasto Kraków będzie Gospodarzem i Partnerem Strategicznym tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland 2019.
czytaj więcej
W dniach 24 -25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się PREELIMINACJE konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.
czytaj więcej
Przed nami kolejna krajowa selekcja poprzedzona PREELIMIANACJAMI.
czytaj więcej
Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!
czytaj więcej
Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą.
czytaj więcej
Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej.
Przeczytaj całość
Wydarzenie Goût de/Good France 2019 odbędzie się jak co roku 21 marca, by promować na świecie wyśmienitą kuchnię francuską.
czytaj więcej
Po raz pierwszy w historii Akademia Bocuse d’Or Poland miała wyjątkową okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów CHEFS VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or.
czytaj więcej
W dniach 29-30 stycznia 2019 roku odbył się finał najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie - Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.
przeczytaj całość
W tym roku Międzynarodowy Komitet Organizacyjny pragnie umieścić niektóre kulinarne podstawy w samym sercu konkursu, aby stworzyć atmosferę panującą w kuchni: subtelna mieszanka zapachów, aromatów i dźwięków kuchennych, przyborów do gotowania, ale także odpowiednie połączenie doskonałego know-how i podejścia opartego na instynkcie.
przeczytaj całość
W dniach 11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.
przeczytaj całość
Możecie oglądać zmagania najlepszych kucharzy w Europie na żywo!
przeczytaj całość
Mamy zaszczyt poinformować, iż Polska reprezentowana przez Dawida Szkudlarka zakwalifikowała się do europejskich finałów Bocuse d’Or w Turynie.
przeczytaj całość
Trzydzieści jeden lat temu wszystko się zaczęło. Wybitny francuski szef kuchni Paul Bocuse w styczniu 1987 roku urzeczywistnił swoje marzenie, którym było pokazanie szefa kuchni szerszej publiczności.
przeczytaj całość
20 stycznia 2018 roku w Collonges, pomysłodawca naszego konkursu odszedł, po długim i niesamowitym życiu.
przeczytaj całość
Bocuse d’Or przestawia nową wizualizację swojego logo, które zostało zaprojektowane tak by oddać wyjątkowe połączenie doskonałości i innowacyjności, które stanowią o jego sile i sukcesie.
przeczytaj całość
11 grudnia 2017 w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się PREELIMINACJE konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.
przeczytaj całość
Po dwóch latach nieobecności konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce! Agencja Smarten PR na czele z Jackiem Krawczykiem została oficjalnym przedstawicielem Bocuse d’Or w Polsce.
przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje.
PRZECZYTAJ CAŁOŚĆ
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni jest największym stowarzyszeniem kucharzy i cukierników w Polsce. Jako jedyne w kraju jest członkiem Światowego Stowarzyszenia Związków Kucharzy (WACS).
PRZECZYTAJ CAŁOŚĆ
Komitet Wykonawczy to zacne grono szefów kuchni powołane przez Prezesa Zarządu Bocuse d’Or Poland Jacka Krawczyka, które podejmuje kluczowe decyzje dotyczące organizacji konkursu oraz ustala procedury i regulamin Krajowych Eliminacji.
PRZECZYTAJ CAŁOŚĆ
Klub Szefów Kuchni został Partnerem Merytorycznym Finału Polskich Eliminacji – Bocuse d’Or Poland 2018.