Klub Szefów Kuchni Partnerem Merytorycznym Bocuse d’Or Poland 2018

2017-10-31

Klub Szefów Kuchni został Partnerem Merytorycznym Finału Polskich Eliminacji – Bocuse d’Or Poland 2018. 

Fundacja Klubu Szefów Kuchni powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy.

Celem działania Fundacji KSK jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków "Klubu Szefów Kuchni", oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw.

Fundacja dąży do zapewnienia właściwych warunków zawodowych kucharzom i cukiernikom, integruje środowisko szefów kuchni oraz osób współpracujących z nim, dba o poprawę warunków polskiej gastronomii.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland do Tallina!

    Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. 

    2020-07-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Nowy termin Bocuse d'Or Europe 2020

    Sytuacja na świecie przechodzi obecnie w krytyczny etap, której przyczyna jest koronawirus Covid -19. Większość krajów boryka się z planami zamknięcia i restrykcji niektóre z nich zamykają granice.

    2020-03-25
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w europejskiej rozgrywce Bocuse d’Or

    Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.

    2020-02-17
    Przeczytaj całość