Przeczytaj całość
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Już po raz czwarty to wspaniałe kulinarne widowisko rozegra się podczas Targów HORECA® w EXPO Kraków, co dowodzi, iż sprawdzeni Partnerzy, jakim niewątpliwie są przedstawiciele targów w stolicy Małopolski są mocnym fundamentem i gwarantem profesjonalizmu w organizacji tak wyjątkowego wydarzenia jakim jest konkurs Bocuse d’Or Poland. Ta długofalowa współpraca oparta na dobrych relacjach i zaufaniu przynosi spektakularne efekty przyciągając jednego dnia w roku rzeszę fanów haute cuisine i skupiając jednocześnie najważniejsze nazwiska światowego kulinarnego formatu w tym samym miejscu.
Na oczach szerokiej publiczności zgromadzonej licznie na trybunach oraz plejady polskich i zagranicznych jurorów – szefów kuchni z gwiazdkowych, znakomitych restauracji odbędą się zmagania profesjonalistów, które ujawnią prawdziwy duch rywalizacji dostarczając tym samym wyjątkowych emocji i wzruszeń.
Światła jupiterów skierowane będą na sześciu młodych, utalentowanych szefów kuchni, wyłonionych w preselekcji, którzy staną do rywalizacji 6 listopada, by zdobyć upragnioną złotą statuetkę i móc reprezentować Polskę w kontynentalnej selekcji Bocuse d’Or Europe 2026.
Konkurs poprowadzi Karol Okrasa jeden z czołowych szefów kuchni w Polsce, który wtajemniczy publiczność w meandry tak cenionego wydarzenia, jakim jest krajowy finał Bocuse d’Or Poland.
Kulinarne Wydarzenie Roku 2025, zbliża się wielkimi krokami, o którego szczegółach powiadomimy niebawem.
Stay tuned!
Organizatorem konkursu jest Akademia Bocuse d’Or Poland i agencja Smarten PR.
Patronat honorowy: Bocuse d’Or Winners
Mecenasi konkursu: Chefs Culinar Polska, Sokołów, San Pellegrino
Przeczytaj całość
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Przeczytaj całość
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025.
Przeczytaj całość
27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie.