Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Polska
Termin: druga połowa 2021

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Prezes Zarządu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Trener w Team Poland 

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od ponad 20 lat w różnych miejscach w Polsce. Zwycięzca V edycji programu Top Chef.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d'Or Europe 2020 za nami!

    Ogromne emocje za nami. I chociaż nasi reprezentanci nie awansowali do Wielkiego Finału w Lyonie to bez wątpienia dali nam powód do dumy ze swojego występu w Europie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu. 

    2020-10-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 

    Z wielką przyjemnością informujemy, że Partnerem naszych przygotowań i wyjazdu na europejską selekcję Bocuse d'Or 2020 do Tallina został Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a tym samym Poland Tastes Good. 

    2020-10-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    16 krajów powalczy w Bocuse d'Or Europe w Tallinie!

    W dniach 15 - 16 października 16 europejskich szefów kuchni weźmie udział w Bocuse d'Or Europe w Tallinie w Estonii. Dziesięciu najlepszych zakwalifikuje się do wielkiego finału, który odbędzie się 1 i 2 czerwca 2021 w Lyonie (Francja). 

    2020-09-28
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland do Tallina!

    Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. 

    2020-07-01
    Przeczytaj całość