Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Polska
Termin: 2025

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kreatywny w Belvedere Catering

Czytaj więcej

Kurt Scheller

Chef Patron

Urodzony w Szwajcarii, znakomity szef kuchni, wielki autorytet kulinarny, od 30 lat mieszka w Polsce. 

Czytaj więcej

Michał Markowicz

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim.
Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef Kuchni w restauracji White Marlin w Sopocie

Czytaj więcej

Ernest Jagodziński

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni i właściciel Chef's Table by Ernest Jagodziński

Czytaj więcej

Paweł Kałuski 

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland 

Szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Czytaj więcej

Mirosław Ciołak

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni w restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2

    22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.

    2024-06-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polska Organizacja Turystyczna Partnerem Team Poland 2024

    Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland 

    2024-03-01
    Przeczytaj całość