Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Kraków
Termin: 6 listopada 2025

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kreatywny w Belvedere Catering

Czytaj więcej

Kurt Scheller

Chef Patron

Urodzony w Szwajcarii, znakomity szef kuchni, wielki autorytet kulinarny, od 30 lat mieszka w Polsce. 

Czytaj więcej

Michał Markowicz

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim.
Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu.

Czytaj więcej

Ernest Jagodziński

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni i właściciel Chef's Table by Ernest Jagodziński

Czytaj więcej

Paweł Kałuski 

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland 

Szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Czytaj więcej

Mirosław Ciołak

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni w restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2025

    Bocuse d’Or to ambicja, marzenie i życiowa szansa dla wielu szefów kuchni na całym świecie. 

    2025-06-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025

    Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a. 

    2025-04-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy datę Bocuse d’Or Poland 2025

    Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or. 

    2025-04-07
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość