Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Polska
Termin: druga połowa 2021

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Kurt Scheller

Szef Patron

Urodzony w Szwajcarii, znakomity szef kuchni, wielki autorytet kulinarny, od 30 lat mieszka w Polsce. 

Czytaj więcej

Michał Markowicz

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim.
Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Trener w Akademii Bocuse d'Or Poland

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od ponad 20 lat w różnych miejscach w Polsce. Zwycięzca V edycji programu Top Chef.

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Nowy członek w Komitecie Wykonawczym 

    Michał Markowicz został powołany do Komitetu Wykonawczego przy organizacji najbliższej selekcji Bocuse d’Or Poland 2021/2022.

    2021-04-06
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Wielki Finał Bocuse d'Or 2021

    W dniach 26-27 września 2021 odbędzie się finał Bocuse d’Or podczas 20. edycji targów Euroexpo w Lyonie.

     

    2021-03-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Bocuse d'Or Europe 2020 za nami!

    Ogromne emocje za nami. I chociaż nasi reprezentanci nie awansowali do Wielkiego Finału w Lyonie to bez wątpienia dali nam powód do dumy ze swojego występu w Europie wśród najlepszych szefów kuchni Starego Kontynentu. 

    2020-10-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 

    Z wielką przyjemnością informujemy, że Partnerem naszych przygotowań i wyjazdu na europejską selekcję Bocuse d'Or 2020 do Tallina został Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a tym samym Poland Tastes Good. 

    2020-10-01
    Przeczytaj całość