Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Polska
Termin: druga połowa 2021

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Prezes Zarządu Polskiej Inicjatywy Kulinarnej

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Szef kuchni Blow Up Hall 5050

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od ponad 20 lat w różnych miejscach w Polsce. Zwycięzca V edycji programu Top Chef.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Nowy termin Bocuse d'Or Europe 2020

    Sytuacja na świecie przechodzi obecnie w krytyczny etap, której przyczyna jest koronawirus Covid -19. Większość krajów boryka się z planami zamknięcia i restrykcji niektóre z nich zamykają granice.

    2020-03-25
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w europejskiej rozgrywce Bocuse d’Or

    Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.

    2020-02-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Wielkie nazwiska w Jury Bocuse d'Or Poland 2019 

    Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj. 

    2019-12-01
    Przeczytaj całość