Nowy członek w Komitecie Wykonawczym 

2021-04-06

Michał Markowicz został powołany do Komitetu Wykonawczego przy organizacji najbliższej selekcji Bocuse d’Or Poland 2021/2022.

Michał to szef kuchni, którego można stawiać za przykład profesjonalizmu, odpowiedzialności, kreatywności i kulinarnego doświadczenia. Jestem przekonany, że wniesie do Akademii Bocuse d’Or Poland dużo świeżości, pomysłów, jak również będzie doskonałym ambasadorem konkursu Bocuse d’Or wśród rodzimej, świętokrzyskiej i krajowej gastronomii. Wiążemy z Michałem duże nadzieje i tym samym, stawiamy przed nim duże wyzwania. Michał będzie odpowiedzialny za przygotowanie techniczne najbliższej selekcji Bocuse d’Or Poland 2021/2022- powiedział Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland. 
Michał jest mistrzem kuchni, czeladnikiem piekarnictwa i pedagogiem, który od początku swojej kariery związany jest z województwem świętokrzyskim. Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu. Wieloletni Szef kuchni Hotelu**** Qubus w Kielcach i Hotelu*****Odyssey Wellness&Spa oraz Da Vinci w XVII - wiecznym dworku Starostów Chęcińskich. 
Belfer roku 2016/2017 województwa świętokrzyskiego. Jest nauczycielem i uczy gotować w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Organizator i juror wielu konkursów kulinarnych. Prowadzi seminaria i warsztaty dla przyszłych adeptów sztuki kulinarnej na terenie całego województwa świętokrzyskiego, przekazując swoją wiedzę przyszłym kucharzom.
Zaproszenie, które dostałem od Adama Chrząstowskiego i Jacka Krawczyka do współpracy przy Bocuse d’Or Poland było dla mnie niemałym zaskoczeniem. Jestem bardzo zadowolony i czuję się naprawdę zaszczycony, że trafiłem do zacnego grona, które współtworzy polską edycję najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. Paul Bocuse zawsze był i jest dla mnie wielkim autorytetem! Będąc częścią polskiej i międzynarodowej Rodziny Bocuse d’Or będę mógł spełniać swoje zawodowe marzenia i wspierać w tych marzeniach młodych szefów kuchni, którzy podejmą rękawicę i wystartują w polskiej edycji konkursu. Bardzo dziękuję Adamowi Chrząstowskiemu i Zarządowi Bocuse d’Or Polska za zaufanie i ogromne wyróżnienie - powiedział Michał Markowicz, nowy członek Akademii Bocuse d’Or Poland i Komitetu Wykonawczego Bocuse d’Or Poland 2021/2022.

Witamy na pokładzie Chef!

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość