Bocuse d'Or Winners Patronem Honorowym polskiej selekcji!

2019-05-17

Mamy świetną wiadomość! Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!
Bocuse d’Or Winners – ekskluzywne stowarzyszenie najznakomitszych szefów kuchni na świecie, zwycięzców najlepszego konkursu kulinarnego - Bocuse d’Or. Powołane do życia w 2000 roku by wzmocnić powiązania między wszystkimi szefami, którzy w ciągu 32 lat stanęli na podium. Dzisiaj o jego sile stanowi 39 szefów kuchni z 11 krajów, którzy na co dzień są spadkobiercami spuścizny ś.p Paula Bocuse, którzy poprzez start w tym wyjątkowym konkursie zobowiązali się kontynuować jego dzieło.
Na czele stowarzyszenia stoi Phillip Tessier.
Wśród członków znajdują się światowej klasy szefowie kuchni (MOF), którzy są właścicielami, zarządzają czy pracują w najlepszych restauracjach na świecie wyróżnionymi gwiazdkami Michelin i czapkami Gaullt&Millau. Występują w roli trenerów, promotorów oraz zasiadają w Komitecie Wykonawczym Bocuse d’Or.
Współpraca z tą najbardziej ekskluzywną grupą światowej śmietanki kulinarnej to ogromne wyróżnienie dla naszej organizacji. A możliwość osobistego kontaktu z grupą szefów, która odwiedzi Polskę podczas naszej selekcji 2019 to wielki prestiż. 
Bocuse d’Or Winners objęło Patronat Honorowy po raz pierwszy w historii Bocuse d’Or Poland! 

Mamy świetną wiadomość! Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość