Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

2022-10-14

Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. To kolejny projekt Akademii, który spotkał się z ogromnym zainteresowaniem szerokiej publiczności, wręcz przerósł oczekiwania organizatorów. Bocuse d’Or Poland W DRODZE, skierowany jest do Gości, którzy cenią sobie markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i wysublimowane smaki. 

O sukcesie tego dużego przedsięwzięcia świadczą liczby, które zaraz przedstawimy.

Odbyło się sześć kolacji w sześciu pięknych miejscach w Polsce: w sopockiej restauracji White Marlin, Białej Róży w Krakowie, restauracji Patio w Rzeszowie, restauracji Siesta w Ostrowcu Świętokrzyskim, Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu i La Brasserie Moderne w Warszawie. W cały projekt zaangażowanych było wiele osób, w sumie przygotowano ponad 30 dań, gotowało 14 szefów kuchni, 300 gości spróbowało autorskich menu. Na stołach królował łosoś MOWI Supreme, owoce morza, dziczyzna, drób i polskie warzywa oraz owoce w nieoczywistych odsłonach. Niezliczona ilość publikacji, która pojawiła się przed i po każdej kolacji w mediach wywoływała falę jeszcze większego zainteresowania. Liczba odsłon w mediach społecznościowych również biła rekordy i sięgnęła miliona zasięgu. Na każdej z kolacji Goście doświadczali wielu zaskakujących doznań smakowych, nie zabrakło wspaniałych emocji w przyjaznej atmosferze. Wiele osób po raz pierwszy usłyszało o Bocuse d’Or, co pokazało jak ważne jest budowanie marki wśród jeszcze szerszej publiczności. Przykładem może być Prezydent Rzeszowa, Pan Konrad Fijołek, który zaszczycił swoją obecnością Gości w restauracji Patio. 

W projekt zaangażowali się Partnerzy: Mowi Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, Evian, MEIKO Polska, którzy nie tylko dostarczyli swoje produkty na każdą z kolacji, ale przede wszystkim wspierali dobrym słowem i energią każde wydarzenie.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy przyczynili się do sukcesu edycji 2022 – właścicielom i dyrektorom miejsc, w których odbyły się kolacje, wspaniałym szefom kuchni, którzy przygotowali fantastyczne dania, Partnerom oraz Gościom, którzy docenili kunszt szefów.

Teraz Akademia Bocuse d’Or Poland rozpoczyna przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się na jesieni 2023 roku. 
Bądźcie czujni, śledźcie doniesienia w mediach branżowych i na naszych profilach w mediach społecznościowych.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość