Czwarta odsłona Bocuse d’Or Poland on Tour

2022-10-03

Ostatnia wrześniowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour odbyła się w Ostrowcu Świętokrzyskim w restauracji Siesta – hotel Red. Bilety na to wydarzenie rozeszły się dość szybko, co po raz kolejny bardzo cieszy organizatorów. To dowód na to, iż marka Bocuse d’Or budzi ogromne zainteresowanie, pozytywne emocje i jest gwarantem najwyższej jakości.

Gospodarzem wieczoru 30 września był szef kuchni Mirosław Ciołak, który wraz z Adamem Chrząstowskim Head Chef’em Akademii Bocuse d’Or Poland oraz Michałem Markowiczem członkiem Akademii Bocuse d’Or Poland przygotował na tę okazję specjalne menu, w którym znalazły się: łosoś MOWI Supreme w dwóch odsłonach, indycza wątróbka, wędzona kaczka, kulebiak z jagnięciny i tort mango. W międzyczasie na odświeżenie kubków smakowych podano sorbet z cytrynówki i sorbet arbuzowy. 


Bardzo się cieszę, że projekt Akademii Bocuse d’Or Poland cieszy się tak dużym zainteresowaniem. To już czwarta kolacja z cyklu On Tour i po raz kolejny mamy komplet gości. To pokazuje jak duże jest zainteresowanie marką Bocuse d’Or, które z każdym kolejnym wydarzeniem rośnie. Przed nami jeszcze dwie kolacje tej jesieni. Jestem przekonany, że będzie równie ciekawie i smacznie. – powiedział Jacek Krawczyk, Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland.

Z pewnością był to kolejny wyjątkowy wieczór z cyklu ON TOUR, który na długo zapadnie w pamięć wielu gościom. 

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: MOWI SupremeChurchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

    Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-11-13
    Przeczytaj całość