Zakwalifikowani do PREELIMINACJI Bocuse d'Or Poland

2017-11-29

Bocuse d’Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje. 

Komitet Wykonawczy by zachować pełną transparentność podjął decyzję o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 roku.

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).

Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał szczegółowy przepis potrawy opatrzony zdjęciem.  Popisowe danie musiało zawierać co najmniej 2 różne elementy z rozbioru jagnięciny oraz 50% warzyw, roślin lub ziół. Nadesłane propozycje były bardzo ciekawe, co pokazuje, iż do konkursu zgłosili się prawdziwi wirtuozi kulinarni.

Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Head Chef’a Jarka Walczyka wytypował 9 szefów kuchni do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland, a są to:

  1. Mateusz Guzik – Enoteka Pergamin, Kraków
  2. Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
  3. Dawid Zagrzywiec - Courtyard by Mariott Warsaw Airport
  4. Jacek Majcherek – Bistro Słowackiego, Gdańsk
  5. Jakub Kasprzak – Restauracja Lumiere, Baranowo
  6. Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
  7. Marcin Molik – Restauracja Drukarnia, Warszawa
  8. Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa
  9. Paweł Kubera – Hotel DeSilva, Poznań

Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych etapach konkursu!

PREELIMINACJE odbędą się 11 grudnia 2017 roku w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie. 

Zakwalifikowani do PREELIMINACJI Bocuse d'Or Poland

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Jury Bocuse d'Or Poland 2019 - odkrywamy pierwsze karty!

    Pozostało zaledwie 10 dni do finału krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019. 

    2019-11-12
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Bezpłatne wejście na konkurs Bocuse d'Or Poland 2019

    Wejście na konkurs Bocuse d’Or Poland 2019 jest bezpłatne po wcześniejszym zarejestrowaniu się na stronie Targów Horeca.

    2019-09-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Finał Bocuse d’Or Poland 2019 odbędzie się w Krakowie!

    21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej. 

    2019-08-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Kraków Gospodarzem i Partnerem Strategicznym najbliższej selekcji!

    Mamy przyjemność poinformować, iż miasto Kraków będzie Gospodarzem i Partnerem Strategicznym tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland 2019.

    2019-07-08
    Przeczytaj całość