Zakwalifikowani do PREELIMINACJI Bocuse d'Or Poland

2017-11-29

Bocuse d’Or Poland nabiera coraz wyraźniejszych kształtów i od momentu pojawienia się informacji o powrocie konkursu do Polski wywołuje duże emocje. 

Komitet Wykonawczy by zachować pełną transparentność podjął decyzję o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w lutym 2018 roku.

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogli zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).

Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Formularz aplikacyjny poza CV kandydata, zawierał szczegółowy przepis potrawy opatrzony zdjęciem.  Popisowe danie musiało zawierać co najmniej 2 różne elementy z rozbioru jagnięciny oraz 50% warzyw, roślin lub ziół. Nadesłane propozycje były bardzo ciekawe, co pokazuje, iż do konkursu zgłosili się prawdziwi wirtuozi kulinarni.

Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym oraz receptur, Komitet Wykonawczy pod przewodnictwem Head Chef’a Jarka Walczyka wytypował 9 szefów kuchni do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland, a są to:

  1. Mateusz Guzik – Enoteka Pergamin, Kraków
  2. Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
  3. Dawid Zagrzywiec - Courtyard by Mariott Warsaw Airport
  4. Jacek Majcherek – Bistro Słowackiego, Gdańsk
  5. Jakub Kasprzak – Restauracja Lumiere, Baranowo
  6. Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
  7. Marcin Molik – Restauracja Drukarnia, Warszawa
  8. Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa
  9. Paweł Kubera – Hotel DeSilva, Poznań

Wszystkim serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych etapach konkursu!

PREELIMINACJE odbędą się 11 grudnia 2017 roku w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie. 

Zakwalifikowani do PREELIMINACJI Bocuse d'Or Poland

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d’Or Poland on Tour - jeszcze trzy kolacje

    Już dzisiaj zachęcamy wszystkich fanów marki Bocuse d’Or, a tym samym miłośników dobrej kuchni do udziału w kolejnych kolacjach z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, które odbędą się niebawem.

    2022-09-20
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Kolejne kolacje Bocuse d’Or Poland on Tour za nami!

    Za nami już trzy kolacje z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour.

    2022-09-19
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    MOWI partnerem Bocuse d’Or Poland on Tour

    Największy na świecie producent łososia, MOWI został Partnerem wspierającym Bocuse d’Or Poland on Tour. 

    2022-09-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Jesień z Bocuse d'Or on Tour

    Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. 

    2022-08-19
    Przeczytaj całość