KOWR Partnerem Team Poland

2022-03-21

Z nieskrywaną radością informujemy, że Partnerem naszych przygotowań i wyjazdu na europejską selekcję Bocuse d'Or 2022 do Budapesztu, został ponownie Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a tym samym Poland Tastes Good. 

Do zadań KOWR należy m.in:
- opracowywanie i upowszechnianie informacji związanych z realizacją mechanizmów aktywnej polityki rolnej na rynkach produktów rolnych i żywnościowych
- prowadzenie działań promocyjnych i informacyjnych mających na celu promowanie produktów rolnych i żywnościowych, metod ich produkcji, a także systemów jakości produktów rolnych i żywnościowych, z wyłączeniem działań informacyjnych i promocyjnych dotyczących rolnictwa i gospodarki żywnościowej realizowanych przez ministrów właściwych do spraw: rolnictwa, rynków rolnych, rybołówstwa lub rozwoju wsi
- wspieranie rozwoju współpracy handlowej sektora rolno-spożywczego z zagranicą;
- Poland Tastes Good to rozpoznawalny znak na całym świecie wspierający działania promocyjne polskich producentów produktów rolno spożywczych odznaczających się najwyższą jakością i krajem pochodzenia, organizowanych przez Ministerstwo Rolnictwa oraz KOWR. 

DZIĘKUJEMY ZA ZAUFANIE! 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2

    22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.

    2024-06-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polska Organizacja Turystyczna Partnerem Team Poland 2024

    Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland 

    2024-03-01
    Przeczytaj całość