OSSKiC zostało Partnerem Merytorycznym Finału Polskich Eliminacji – Bocuse d’Or Poland 2018.

2017-10-31

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni jest największym stowarzyszeniem kucharzy i cukierników w Polsce. Jako jedyne w kraju jest członkiem Światowego Stowarzyszenia Związków Kucharzy (WACS).

OSSKiC zrzesza kucharzy w całej Polsce. Wśród członków znajdują się wybitni szefowie kuchni i autorytety branży gastronomicznej.

Stowarzyszenie ma na celu rozwijanie i propagowanie sztuki kulinarnej poprzez organizowanie i przeprowadzanie pokazów, wystaw i konkursów zarówno dla profesjonalistów jak i młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Kolejnym celem jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych i cukierniczych zarówno w Polsce jak i poza jej granicami.

Bardzo ważnym elementem codziennych działań stowarzyszenia jest współpraca ze szkołami gastronomicznymi. To waśnie tutaj członkowie OSSKiC mają możliwość wspierać młodzież w samodoskonaleniu i pokazywać drogę do bycia jak najlepszym kucharzem czy cukiernikiem.

Ponadto Stowarzyszenie dba o popularyzację wiedzy i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kucharzy i cukierników oraz zwraca baczną uwagę na kształtowanie etyki społecznej i zawodowej swoich członków.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2025

    Bocuse d’Or to ambicja, marzenie i życiowa szansa dla wielu szefów kuchni na całym świecie. 

    2025-06-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025

    Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a. 

    2025-04-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy datę Bocuse d’Or Poland 2025

    Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or. 

    2025-04-07
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość