Przeczytaj całość
Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2025
Bocuse d’Or to ambicja, marzenie i życiowa szansa dla wielu szefów kuchni na całym świecie.
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni jest największym stowarzyszeniem kucharzy i cukierników w Polsce. Jako jedyne w kraju jest członkiem Światowego Stowarzyszenia Związków Kucharzy (WACS).
OSSKiC zrzesza kucharzy w całej Polsce. Wśród członków znajdują się wybitni szefowie kuchni i autorytety branży gastronomicznej.
Stowarzyszenie ma na celu rozwijanie i propagowanie sztuki kulinarnej poprzez organizowanie i przeprowadzanie pokazów, wystaw i konkursów zarówno dla profesjonalistów jak i młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Kolejnym celem jest kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych i cukierniczych zarówno w Polsce jak i poza jej granicami.
Bardzo ważnym elementem codziennych działań stowarzyszenia jest współpraca ze szkołami gastronomicznymi. To waśnie tutaj członkowie OSSKiC mają możliwość wspierać młodzież w samodoskonaleniu i pokazywać drogę do bycia jak najlepszym kucharzem czy cukiernikiem.
Ponadto Stowarzyszenie dba o popularyzację wiedzy i podnoszenie kwalifikacji zawodowych kucharzy i cukierników oraz zwraca baczną uwagę na kształtowanie etyki społecznej i zawodowej swoich członków.
Przeczytaj całość
Bocuse d’Or to ambicja, marzenie i życiowa szansa dla wielu szefów kuchni na całym świecie.
Przeczytaj całość
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Przeczytaj całość
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025.