Bocuse d'Or Poland on Tour w Poznaniu

2022-10-10

Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tor, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu. Za kompozycję menu odpowiadali szefowie Ernest Jagodziński, gospodarz kolacji, członek Akademii Bocuse d’Or Poland, srebrny medalista polskiej selekcji 2019, juror edycji 2021 oraz trener i uznany juror konkursów kulinarnych w kraju i za granicą oraz Adam Chrząstowski Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, od 32 lat wielki autorytet w branży gastronomicznej, szef kuchni Restauracji Bałkańska Dusza i Dawid Cieśliński młody adept sztuki kulinarnej, który u boku Jakuba Kasprzaka reprezentował w marcu tego roku Polskę w europejskiej selekcji Bocuse d’Or. 

Niewątpliwe był to wyjątkowy wieczór. Za sprawą kameralnej atmosfery, autorskiego menu pełnego smaków i aromatów oraz wspaniałych szefów kuchni Goście znaleźli się w innym wymiarze. 

Na talerzach zagościł łosoś MOWI Supreme, kacza wątróbka, comber z daniela i szarlotka. Oczywiście nie mogło zabraknąć poznańskiej pyry, którą na pierwszą przystawkę przygotował Dawid. Goście byli naprawdę zadowoleni a to prawdziwa nagroda dla wszystkich, którzy przyczynili się do tego wspaniałego wydarzenia.

Już dziś zapraszamy na ostatnią kolację, która odbędzie się 13 października w Warszawie i tym samym zamknie cykl Bocuse d’Or Poland on Tour w tym roku. 
Zachęcamy do śledzenia aktywności Akademii Bocuse d’Or Poland, która już rozpoczyna przygotowania do kolejnej krajowej selekcji i wielu smacznych projektów. 

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: MOWI SupremeChurchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

    Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-11-13
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2023

    Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata.

    2023-06-14
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    MOWI Poland Złotym Sponsorem

    Już oficjalnie i z wielką przyjemnością pragniemy poinformować, że firma MOWI POLAND została ZŁOTYM SPONSOREM jesiennej edycji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-05-08
    Przeczytaj całość