Jury Bocuse d'Or Poland 2019 - odkrywamy pierwsze karty!

2019-11-12

Pozostało zaledwie 10 dni do finału krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019. Dlatego już dziś z nieskrywaną dumą informujemy, iż w jury stanowisko Honorowego Przewodniczącego konkursu obejmą szefowie: Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut
A wszystko rozgrywać się będzie pod czujnym okiem Adama Chrząstowskiego, Head Chefa Akademii Bocuse d’Or Poland.

Z pewnością Kurta Schellera nie trzeba nikomu przedstawiać. To przede wszystkim wielki autorytet i dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej o ogromnej wiedzy i bogatym doświadczeniu. Zarażony pasją do gotowania rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj.Pojawienie się Kurta Schellera w Polsce niespełna 30 lat temu z pewnością miało ogromny wpływ na oblicze i kształt obecnej gastronomii w naszym kraju.
Emmanuel Renaut jest jednym z najlepszych szefów kuchni na świecie. W rankingu 100 Best Chefs in the World według Le Chef w 2019 roku zajął zaszczytne siódme miejsce. Posiadacz trzech gwiazdek Michelin (Flocons del Sel*** we Francji) jest nie tylko świetnym szefem kuchni, ale przede wszystkim ciekawym, skromnym człowiekiem, który od najmłodszych lat z determinacją dąży do celu.
Ponadto w jury zasiądzie Philippe Mille oraz sam prezydent Bocuse d’Or Winners Philip Tessier. 
Philippe Mille
jest jednym z najbardziej dyskretnych szefów kuchni swojego pokolenia, ale którego awans na szczyt był najbardziej spektakularny! Brązowy medalista Bocuse d’Or w 2009 roku, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin i tytułu MOF (Meilleur Ouvrier de France).
Philip Tessier to licznie nagradzany szef kuchni, autor książki Chaising Bocuse, trener, kulinarny partner i innowator. Był pierwszym szefem kuchni, który doprowadził USA na podium Bocuse d’Or. To zwycięstwo z pewnością dało mu wielką radość, ale nie sprawiło, że stracił głowę. W życiu Philipa jest dużo miejsca na inne rzeczy. Jego nienasycona ciekawość sprawia, że nieustannie stara się ją zaspokoić. Cały czas uczy się nowych rzeczy, jest otwarty, współpracuje z najlepszymi, aby wzbogacać swoją wiedzę na temat zawodu, który stara się pielęgnować.

Niebawem podamy kolejne wielkie nazwiska!

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość