Przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Jury Bocuse d'Or Poland 2019 - odkrywamy pierwsze karty!
Pozostało zaledwie 10 dni do finału krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019. Dlatego już dziś z nieskrywaną dumą informujemy, iż w jury stanowisko Honorowego Przewodniczącego konkursu obejmą szefowie: Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut.
A wszystko rozgrywać się będzie pod czujnym okiem Adama Chrząstowskiego, Head Chefa Akademii Bocuse d’Or Poland.
Z pewnością Kurta Schellera nie trzeba nikomu przedstawiać. To przede wszystkim wielki autorytet i dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej o ogromnej wiedzy i bogatym doświadczeniu. Zarażony pasją do gotowania rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj.Pojawienie się Kurta Schellera w Polsce niespełna 30 lat temu z pewnością miało ogromny wpływ na oblicze i kształt obecnej gastronomii w naszym kraju.
Emmanuel Renaut jest jednym z najlepszych szefów kuchni na świecie. W rankingu 100 Best Chefs in the World według Le Chef w 2019 roku zajął zaszczytne siódme miejsce. Posiadacz trzech gwiazdek Michelin (Flocons del Sel*** we Francji) jest nie tylko świetnym szefem kuchni, ale przede wszystkim ciekawym, skromnym człowiekiem, który od najmłodszych lat z determinacją dąży do celu.
Ponadto w jury zasiądzie Philippe Mille oraz sam prezydent Bocuse d’Or Winners Philip Tessier.
Philippe Mille jest jednym z najbardziej dyskretnych szefów kuchni swojego pokolenia, ale którego awans na szczyt był najbardziej spektakularny! Brązowy medalista Bocuse d’Or w 2009 roku, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin i tytułu MOF (Meilleur Ouvrier de France).
Philip Tessier to licznie nagradzany szef kuchni, autor książki Chaising Bocuse, trener, kulinarny partner i innowator. Był pierwszym szefem kuchni, który doprowadził USA na podium Bocuse d’Or. To zwycięstwo z pewnością dało mu wielką radość, ale nie sprawiło, że stracił głowę. W życiu Philipa jest dużo miejsca na inne rzeczy. Jego nienasycona ciekawość sprawia, że nieustannie stara się ją zaspokoić. Cały czas uczy się nowych rzeczy, jest otwarty, współpracuje z najlepszymi, aby wzbogacać swoją wiedzę na temat zawodu, który stara się pielęgnować.
Niebawem podamy kolejne wielkie nazwiska!
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland