Przeczytaj całość
Bocuse d’Or Poland ON TOUR vol. 2
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj. To wspaniałe wydarzenie zgromadziło ogromne rzesze publiczności, która przyszła obserwować nie tylko zmagania kulinarnych gigantów, ale również zobaczyć znakomitych szefów kuchni, światowego formatu, którzy wystąpili w roli arbitrów.
Za stołem jurorskim w Jury Degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym znaleźli się znakomici szefowie kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie, dlatego jeszcze raz przypominamy wszystkich szefów, którzy dokonali oceny kandydatów polskiej selekcji Bocuse d’Or 2019.
JURY DEGUSTACYJNE:
- Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland
- Kurt Scheller – Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera
- Emmanuel Renaut – Honorowy Przewodniczący Jury, posiadacz trzech gwiazdek Michelin - Flocons del Sel we Francji
- Robert Sowa, N31 By Robert Sowa w Warszawie
- Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski w Warszawie
- Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus w Krakowie
- Philip Tessier, Prezydent Bocuse d’Or Winners
- Philippe Mille, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin - Les Crayères we Francji
- Mariusz Pieterwas, Krew i woda w Gdyni
- Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050 w Poznaniu
- Dimitri Demjanov – Prezydent Bocuse d’Or Estonia
- Francis Cardenau – Prezydent Bocuse d’Or Dania
JURY TECHNICZNE:
- Dominik Brodziak – Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park
- Konrad Birek, Unilever Food Solutions
- Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites w Gdańsku
- Maciej Majewski, La Brasserie Moderne w Warszawie
- Marcin Soból, Prezes Euro-Toques
- Rafał Targosz, ZaKładka w Krakowie
Wielkie podziękowania dla wszystkich jurorów, za ich profesjonalizm i jakże odpowiedzialną pracę przy dokonywaniu oceny kandydatów!
Przed nami kolejne wyzwanie jakim jest wyjazd do Tallina naszego kandydata Jakuba Kasprzaka, którego będzie wspierał w osiągnięciu sukcesu zespół mentorów, cały team Bocuse d’Or Poland oraz bez wątpienia ludzie związani z polską gastronomią.
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland