Wielkie nazwiska w Jury Bocuse d'Or Poland 2019 

2019-12-01

Za nami wspaniały finał Bocuse d’Or Poland 2019, którego echa pobrzmiewają do dzisiaj. To wspaniałe wydarzenie zgromadziło ogromne rzesze publiczności, która przyszła obserwować nie tylko zmagania kulinarnych gigantów, ale również zobaczyć znakomitych szefów kuchni, światowego formatu, którzy wystąpili w roli arbitrów.

Za stołem jurorskim w Jury Degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym znaleźli się znakomici szefowie kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie, dlatego jeszcze raz przypominamy wszystkich szefów, którzy dokonali oceny kandydatów polskiej selekcji Bocuse d’Or 2019.

JURY DEGUSTACYJNE:
Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland
Kurt Scheller – Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera
- Emmanuel Renaut – Honorowy Przewodniczący Jury, posiadacz trzech gwiazdek Michelin - Flocons del Sel we Francji
- Robert SowaN31 By Robert Sowa w Warszawie
Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski w Warszawie
Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus w Krakowie
Philip Tessier, Prezydent Bocuse d’Or Winners
Philippe Mille, posiadacz dwóch gwiazdek Michelin - Les Crayères we Francji
Mariusz Pieterwas, Krew i woda w Gdyni
Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050 w Poznaniu
Dimitri Demjanov Prezydent Bocuse d’Or Estonia
Francis Cardenau  Prezydent Bocuse d’Or Dania

JURY TECHNICZNE:
Dominik Brodziak – Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park 
Konrad Birek, Unilever Food Solutions
Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites w Gdańsku
Maciej Majewski, La Brasserie Moderne w Warszawie
Marcin Soból, Prezes Euro-Toques
Rafał Targosz, ZaKładka w Krakowie

Wielkie podziękowania dla wszystkich jurorów, za ich profesjonalizm i jakże odpowiedzialną pracę przy dokonywaniu oceny kandydatów!

Przed nami kolejne wyzwanie jakim jest wyjazd do Tallina naszego kandydata Jakuba Kasprzaka, którego będzie wspierał w osiągnięciu sukcesu zespół mentorów, cały team Bocuse d’Or Poland oraz bez wątpienia ludzie związani z polską gastronomią. 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość