Nowości w najbliższym Wielkim Finale

2018-10-02

Rozpoczęliśmy od produktu, który określi/ zdeterminuje temat tej edycji: mięso z kością, 5 wyśmienitych plastrów z ćwierćtuszy przedniej cielęciny dostarczone przez sponsora Viande de veau française z narzuconym/wyznaczonym sposobem pieczenia, tak by oceniony został talent kandydatów w tym zakresie, który jest niezbędny na tym poziomie doskonałości.Chcemy również zachęcić kandydatów do pokazania swoich umiejętności, innowacji, estetyki i unikalnych gustów i smaków w dowolnym temacie (warzywa, o al…) stworzonego, aby odzwierciedlał ich osobowość. To wyzwanie jest ekscytujące, przekształca klasyczne danie w nowoczesne dzieło, które jest melodią swoich czasów - wyjaśnia Régis Marcon, Prezydent komitetu.

- To ważne by Szef kuchni wiedział, jak kontrolować/ sprawować kontrolę nad metodą kulinarną, aby wydobyć z produktu jak najwięcej i uzyskać idealne cięcie. (carving – krojenie mięsa). To powód, dla którego zdecydowaliśmy się położyć ponownie nacisk na instynkt i indywidualne mistrzostwo - dodaje Jérôme Bocuse.

W tym roku Międzynarodowy Komitet Organizacyjny pragnie umieścić niektóre kulinarne podstawy w samym sercu konkursu, aby stworzyć atmosferę panującą w kuchni: subtelna mieszanka zapachów, aromatów i dźwięków kuchennych, przyborów do gotowania, ale także odpowiednie połączenie doskonałego know-how i podejścia opartego na instynkcie.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Jury Bocuse d'Or Poland 2019 - odkrywamy pierwsze karty!

    Pozostało zaledwie 10 dni do finału krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019. 

    2019-11-12
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Bezpłatne wejście na konkurs Bocuse d'Or Poland 2019

    Wejście na konkurs Bocuse d’Or Poland 2019 jest bezpłatne po wcześniejszym zarejestrowaniu się na stronie Targów Horeca.

    2019-09-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Finał Bocuse d’Or Poland 2019 odbędzie się w Krakowie!

    21 listopada 2019 roku odbędzie się kolejna polska selekcja konkursu Bocuse d’Or. Tym razem to Kraków będzie gościł polską i światową gastronomię w ramach projektu Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej. 

    2019-08-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Kraków Gospodarzem i Partnerem Strategicznym najbliższej selekcji!

    Mamy przyjemność poinformować, iż miasto Kraków będzie Gospodarzem i Partnerem Strategicznym tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland 2019.

    2019-07-08
    Przeczytaj całość