MOWI Poland Złotym Sponsorem

2023-05-08

Już oficjalnie i z wielką przyjemnością pragniemy poinformować, że firma MOWI POLAND została ZŁOTYM SPONSOREM jesiennej edycji Bocuse d’Or Poland 2023.

Łosoś MOWI SUPREME doskonale znany jest branży gastronomicznej, przez którą ceniony jest za wysoką jakość, naturalny kolor, smak oraz strukturę i sprężystość. Dlatego, MOWI SUPREME nie mogło zabraknąć wśród tych, którzy wspierają tak prestiżową markę jaką jest Bocuse d’Or. 

Bardzo się cieszymy, że zeszłoroczny początek naszej współpracy będzie kontynuowany również w finale polskiej edycji Bocuse d’Or, gdzie dania będą przygotowane z wykorzystaniem łososia MOWI SUPREME Trym A, czyli najlepszej części ryby z którym już wiemy, że nie będzie to proste zadanie. 

MOWI to ryba hodowana w specjalnych warunkach, spełniająca najwyższe normy jakości i świeżości oraz posiadająca certyfikaty odpowiedzialnej produkcji. 

Firma MOWI to nr 1 na świecie producent łososia, działający w 25 krajach, dostarczający produkty do 70 państw spełniając ponad 150 restrykcyjnych warunków dotyczących łańcucha dostaw.

W Polsce, w Duninowie, MOWI posiada największy na świecie kompleks fabryk i jest jednym z największych pracodawców w regionie pomorskim. 

MOWI hoduje łososia od narybku, przez własne farmy, aż do pełnej kontroli procesu dystrybucji, zapewniając tym samym rybę najwyższej jakości bogatą w kwasy Omega 3.

We wszystkich działaniach Bocuse d'Or widoczna jest silna więź z najlepszymi produktami. Na każdym etapie selekcji wybierane są marki, które jednoznacznie kojarzą się z jakością. Tak też jest w przypadku MOWI, która dostarczy na polską selekcję łososia SUPREME. Ryba, której proces hodowli, od etapu ikry aż po samą dystrybucję, podlega ścisłej kontroli i selekcji. Łosoś MOWI daje z jednej strony ogromne pole do popisu na konkursie kulinarnym, a z drugiej stanowi gwarancję smaku, tekstury i powtarzalności - powiedział Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość