MOWI partnerem Bocuse d’Or Poland on Tour

2022-09-05

Największy na świecie producent łososia, MOWI został Partnerem wspierającym Bocuse d’Or Poland on Tour. 

Łosoś MOWI doskonale znany jest nie tylko konsumentom, ale i branży gastronomicznej, przez którą ceniony jest za wysoką jakość, naturalny kolor, smak oraz strukturę i sprężystość. Dlatego, MOWI nie mogło zabraknąć wśród tych, którzy wspierają tak prestiżową markę jaką jest Bocuse d’Or

Już od pierwszego czerwcowego wydarzenia, MOWI jest częścią cyklu kolacji Bocuse d’Or Poland on Tour, które mają na celu przybliżenie szerokiej publiczności markę Bocuse d’Or, sylwetki finalistów konkursu, propagowanie polskiej kuchni i najlepszej jakości produktów, w tym dań przygotowanych z wykorzystaniem łososia MOWI Supreme. To ryba hodowana w specjalnych warunkach, spełniająca najwyższe normy jakości i świeżości oraz posiadająca certyfikaty odpowiedzialnej produkcji. 

Firma MOWI to największy na świecie producent łososia, działający w 25 krajach, dostarczający produkty do 70 państw, spełniający ponad 150 restrykcyjnych warunków dotyczących łańcucha dostaw.

W Polsce, w Duninowie MOWI posiada największy na świecie kompleks fabryk i jest jednym z największych pracodawców w regionie pomorskim. 

MOWI hoduje łososia od narybku, przez własne farmy, aż do pełnej kontroli procesu dystrybucji, zapewniając tym samym rybę najwyższej jakości bogatą w kwasy Omega 3 i witaminy. 

Kontakt dla HoReCa: 

Mariusz Szymczak (HoReCa Manager Polska)
+48 532 757 214
mariusz.szymczak@mowi.com

Marcin Wacławiak (Warszawa, Trójmiasto, Lublin, Białystok, Łódź, Mazury)
+48 883 846 666
marcin.waclawiak@mowi.com

Tomasz Gazda (Kraków, Wroclaw, Poznań, Katowice, Szczecin)
+48 532 517 161
tomasz.gazda@mowi.com 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość