Przeczytaj całość
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Największy na świecie producent łososia, MOWI został Partnerem wspierającym Bocuse d’Or Poland on Tour.
Łosoś MOWI doskonale znany jest nie tylko konsumentom, ale i branży gastronomicznej, przez którą ceniony jest za wysoką jakość, naturalny kolor, smak oraz strukturę i sprężystość. Dlatego, MOWI nie mogło zabraknąć wśród tych, którzy wspierają tak prestiżową markę jaką jest Bocuse d’Or.
Już od pierwszego czerwcowego wydarzenia, MOWI jest częścią cyklu kolacji Bocuse d’Or Poland on Tour, które mają na celu przybliżenie szerokiej publiczności markę Bocuse d’Or, sylwetki finalistów konkursu, propagowanie polskiej kuchni i najlepszej jakości produktów, w tym dań przygotowanych z wykorzystaniem łososia MOWI Supreme. To ryba hodowana w specjalnych warunkach, spełniająca najwyższe normy jakości i świeżości oraz posiadająca certyfikaty odpowiedzialnej produkcji.
Firma MOWI to największy na świecie producent łososia, działający w 25 krajach, dostarczający produkty do 70 państw, spełniający ponad 150 restrykcyjnych warunków dotyczących łańcucha dostaw.
W Polsce, w Duninowie MOWI posiada największy na świecie kompleks fabryk i jest jednym z największych pracodawców w regionie pomorskim.
MOWI hoduje łososia od narybku, przez własne farmy, aż do pełnej kontroli procesu dystrybucji, zapewniając tym samym rybę najwyższej jakości bogatą w kwasy Omega 3 i witaminy.
Kontakt dla HoReCa:
Mariusz Szymczak (HoReCa Manager Polska)
+48 532 757 214
mariusz.szymczak@mowi.com
Marcin Wacławiak (Warszawa, Trójmiasto, Lublin, Białystok, Łódź, Mazury)
+48 883 846 666
marcin.waclawiak@mowi.com
Tomasz Gazda (Kraków, Wroclaw, Poznań, Katowice, Szczecin)
+48 532 517 161
tomasz.gazda@mowi.com
Przeczytaj całość
Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a.
Przeczytaj całość
Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or.
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025.
Przeczytaj całość
27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie.