Zgłoś się do Bocuse d'Or Poland 2019

2019-04-29

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą. 
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland
w składzie: Adam Chrząstowski – Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik, Tomasz Purol, Rafał TargoszJarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019 roku.

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).

Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończone 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) - czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999. 

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE podczas, których zaprezentują oni po 2 dania w dwóch porcjach:
- jedno danie wege (dwa talerze)
- jedno danie mięsne (dwa talerze)

Szczegółowe informacje dotyczące PREELIMINACJI znajdują się w REGULAMINIE KONKURSU na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce KONKURS.

Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Poland i odbędą się 24 czerwca 2019 roku Akademii Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca 2019 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca 2019 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

WAŻNE: Bocuse d’Or Poland to poważny i rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych, dlatego wszystkie osoby zainteresowane udziałem w tym konkursie proszone są o dokładne zapoznanie się z REGULAMINAMI konkursu zarówno pierwszego etapu, czyli PREELIMINACJI jak również ostatecznej rozgrywki jaką jest FINAŁ BOCUSE D’OR POLAND 2019!!!

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą. 
Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland 
w składzie: Adam Chrząstowski– Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik, Tomasz Purol, Rafał TargoszJarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu PREELIMINACJI w celu wyłonienia maksymalnie 6 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019 roku.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Kolejny krok Bocuse d’Or Team Poland do Tallina!

    Poza ścisłym gronem, które pracuje z naszym kandydatem i jego pomocnikiem, w tym roku Akademia Bocuse d’Or Poland zaprosiła wielu znakomitych szefów kuchni, wybitne autorytety w branży gastronomicznej, którzy jako Chefs Patrons chętnie wspierają radą i doświadczeniem Jakuba podczas treningów. 

    2020-07-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Nowy termin Bocuse d'Or Europe 2020

    Sytuacja na świecie przechodzi obecnie w krytyczny etap, której przyczyna jest koronawirus Covid -19. Większość krajów boryka się z planami zamknięcia i restrykcji niektóre z nich zamykają granice.

    2020-03-25
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w europejskiej rozgrywce Bocuse d’Or

    Z nieskrywaną radością informujemy, iż Polska reprezentowana przez Jakuba Kasprzaka zakwalifikowała się do europejskiej selekcji Bocuse d’Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie.

    2020-02-17
    Przeczytaj całość