Bocuse d'Or On Tour vol. 1

2022-06-13

Bocuse d’Or Poland On Tour to kolejny projekt Akademii Bocuse d’Or Polska. Pomysł zrodził się jeszcze w 2019 roku i miał być naturalną kontynuacją polskiej selekcji. Niestety rok 2020 i pandemia pokrzyżowały plany organizatorom. 
Teraz Akademia wraca ze zdwojoną siłą z tą wyjątkową propozycją, która skierowana jest do szerokiej publiczności, Gości, którzy cenią markę Bocuse d’Or, szefów kuchni, wyjątkowe miejsca i ciekawe połączenia smaków.

Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. 

Już 24 czerwca w jednej z najlepszych sopockich restauracji White Marlin odbędzie się pierwsza kolacja, której gospodarzem będzie szef kuchni Tomasz Purol, członek Akademii Bocuse d’Or Poland i trener Team Poland Europe 2020. W jego kuchni tego wieczoru autorskie dania przygotują Jakub Kasprzak, dwukrotny zwycięzca Bocuse d’Or Poland, reprezentant Polski podczas dwóch edycji europejskiej selekcji Bocuse d'Or, młody, zdolny szef kuchni oraz Tomasz Grabski, trener Team Poland Europe 2022. 
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego polecamy by już dzisiaj zarezerwować sobie stolik. Bilety na kolację dostępne są w restauracji White Marlin. 

Bardzo się cieszę, że powstał pomysł Bocuse d’Or Poland On Tour, który ma przede wszystkim podkreślić, iż działamy cały rok a nie tylko od selekcji do selekcji. Poprzez ten projekt chcemy pokazać szerszej publiczności markę Bocuse d’Or, naszych utalentowanych finalistów oraz kontynuować propagowanie polskich smaków. – powiedział Adam Chrząstowski, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland i dodał – Mam nadzieję, że kolacje spotkają się z dużym zainteresowaniem, gdyż będą to naprawdę wyjątkowe wydarzenia. 

Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. Specjalnie na tę okazję skomponowane 5-6 daniowe menu będzie świetnym pretekstem do spotkania z rodziną czy przyjaciółmi. 

Bocuse d’Or Poland On Tour ma na celu:
- edukację i promocję marki Bocuse d’Or w Polsce 
- przybliżenie sylwetek finalistów 
- pokazanie miejsc pracy kandydatów i podkreślenie jak ważne jest wsparcie pracodawcy dla każdego startującego w konkursie
- propagowanie polskiej kuchni 
- współpraca z wyjątkowymi restauracjami 
 

- Pomysł kolacji narodził się spontanicznie i miał być następnym krokiem po polskiej selekcji w listopadzie 2019. Pandemia pokrzyżowała nam plany. Ale kolejny ogromny pozytywny odzew ze strony branży oraz wiele ciepłych słów, które padło pod adresem konkursu w 2021 roku pokazało, iż marka Bocuse d’Or ma się coraz lepiej w Polsce, co nie oznacza jednak, że należy teraz spocząć na laurach. Stąd Bocuse d’Or Poland On Tour i działania wzmacniające markę, przybliżające sylwetki naszych finalistów i pokazanie polskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie - podsumowała Dorota Karwacka, promotion manager Bocuse d’Or Team Poland i dodała– poprzez ten projekt chcemy też zachęcić innych szefów kuchni do podjęcia rękawicy i startu w kolejnej polskiej selekcji w 2023 roku. 

Zapraszamy serdecznie w wyjątkową kulinarną podróż do Sopotu, a na kolejne kolacje do Krakowa, Kielc, Poznania, Ostrowca Świetokrzyskiego i Warszawy, które zostały zaplanowane na wrzesień i październik. 

Konkretne daty podamy niebawem.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: Restauracja White Marlin, MowiChurchill1795, Fine Dine, Plastmet, Macallan, MEIKO

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą w Bocuse d'Or 2023

    23 stycznia 2023 r., po dwóch dniach wspaniałej rywalizacji na wysokim poziomie, zwycięstwo Danii reprezentowanej przez Briana Marka Hansena i jego pomocniczkę Elisabeth Madsen zamyka 19. wielki finał Bocuse d'Or. 

    2023-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Bocuse d’Or Poland ON TOUR 2022 za nami!

    Za nami pierwszy cykl kolacji Bocuse d’Or Poland ON TOUR2022, podczas których można było spróbować dań uczestników krajowych selekcji, szefów z Akademii Bocuse d’Or Poland oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. 

    2022-10-14
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ostatnia kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami!

    13 października w restauracji La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria odbyła się szósta i zarazem ostatnia kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. 

    2022-10-14
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Bocuse d'Or Poland on Tour w Poznaniu

    Za nami piąta już kolacja z cyklu Bocuse d’Or Poland on Tour, która odbyła się 7 października w Chef’s Table by Ernest Jagodziński w Poznaniu. 

    2022-10-10
    Przeczytaj całość