Ostatnia kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour za nami!

2022-10-14

13 października w restauracji La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria odbyła się szósta i zarazem ostatnia kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour. Wspaniali szefowie kuchni, wyjątkowe autorskie dania, nietuzinkowy pairing polskich win oraz gorąca atmosfera, tak najprościej można opisać to wydarzenie. 

Zainteresowanie marką Bocuse d’Or nie słabnie a wręcz zdobywa kolejnych entuzjastów. Warszawska kolacja w wykonaniu szefów: Pawła Kałuskiego, Adama Chrząstowskiego i Tomasza Purola spotkała się z dużym uznaniem gości. W wyjątkowym menu, które zostało specjalnie przygotowane na tę okazję znalazły się dania, w których zagościł: łosoś MOWI Supreme, pierś z kaczki, policzki z dzika oraz polska śliwka, która była królową deseru. 
O pairing alkoholi zadbała Winnica Czajkowski. 
To był naprawdę wyjątkowy wieczór pełen kulinarnych wrażeń i niezapomnianych emocji.

Cieszy niezmiernie, że projekt On Tour spotkał się z tak dużym zainteresowaniem Polaków. Wszystkie sześć kolacji odbiło się szerokim echem nie tylko w mediach branżowych. 
Akademia Bocuse d’Or Poland dostaje mnóstwo zapytań o kolejne odsłony tego wydarzenia, które z pewnością będą kontynuowane w już w nowym roku.

Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland

Partnerzy wydarzenia: MOWI SupremeChurchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2025

    Bocuse d’Or to ambicja, marzenie i życiowa szansa dla wielu szefów kuchni na całym świecie. 

    2025-06-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025

    Właśnie ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2025 – krajowych eliminacji do legendarnego konkursu stworzonego przez Paula Bocuse’a. 

    2025-04-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy datę Bocuse d’Or Poland 2025

    Polska złota jesień zapowiada się obiecująco, bowiem 6 listopada w Krakowie odbędzie się kolejna krajowa selekcja najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie Bocuse d’Or. 

    2025-04-07
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość