Przeczytaj całość
Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie
Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.
Już 16 września w krakowskiej restauracji Biała Róża odbędzie się druga z cyklu kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour, której gospodarzem będzie szef kuchni Łukasz Cichy, brązowy medalista polskiej selekcji 2021. Wraz z Łukaszem kolację przygotują jego kulinarni przyjaciele, których miał przyjemność spotkać na swojej zawodowej drodze, a są nimi:
szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland, Marcin Sołtys, szef kuchni Filipa 18 Food Wine Art oraz Grzegorz Fic, szef kuchni Restauracji Albertina.
Kolacja Bocuse d’Or on Tour będzie również okazją do świętowania 10 rocznicy pracy szefa Łukasza w restauracji Biała Róża w Krakowie.
Zapowiada się zatem wspaniały wieczór, pełen kulinarnych ciekawostek i niezapomnianych emocji.
Bocuse d’Or Poland On Tour z pewnością będzie doskonałą okazją do obcowania nie tylko ze świetną kuchnią, polskimi produktami, ale i znakomitymi szefami kuchni, którzy poprowadzą Gości przez wyjątkowo wyrafinowane smaki. Specjalnie na tę okazję skomponowane
5 daniowe menu będzie świetnym pretekstem do spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.
Zaproszenia na kolację dostępne bezpośrednio w restauracji Biała Róża
Tel.: 12 421 51 90
Jesień zapowiada się naprawdę ciekawie! Rzeszów będzie kolejnym przystankiem kulinarnej podróży Bocuse d’Or Poland on Tour, a dokładnie Restauracja Patio w Rzeszowie, gdzie szefem kuchni jest Kamil Tłuczek, srebrny medalista polskiej selekcji Bocuse d'OrPoland 2021. 17 września, szef Kamil w towarzystwie, Adama Chrząstowskiego Head Chefa Akademii Bocuse d’Or Poland i Sebastiana Klamki finalisty krajowej selekcji 2021, przygotuje fantastyczną, pełną niespodzianek kolację ON TOUR.
- Cieszy mnie niezmiernie, że projekt On Tour spotyka się z dużym zainteresowaniem Gości. W Rzeszowie, będzie to już trzecia odsłona tego cyklu, dzięki któremu możemy przybliżyć markę Bocuse d’Or i pokazać młodych, zdolnych szefów kuchni – finalistów naszego konkursu oraz zaproponować wyjątkowe polskie smaki w niecodziennych odsłonach– powiedział Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland.
Wszystkich miłośników dobrej kuchni zachęcamy do udziału w tym wydarzeniu, które będzie wyjątkowe pod wieloma względami, zapewni je autorskie menu specjalnie skomponowane na tą okazję, niecodzienny skład szefów kuchni, który je przygotuje oraz wiele wspaniałych emocji, które będą im towarzyszyć!
Rezerwacje i zakup biletów można dokonać bezpośrednio w restauracji Patio lub telefonicznie: 17 250 00 799, albo mailowo: info@grand-hotel.pl
Do zobaczenia w 16 września Krakowie i 17 września w Rzeszowie!
Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland
Partnerzy wydarzenia: Restauracja Biała Róża, Restauracja Patio, Mowi, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian
Przeczytaj całość
Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.
Przeczytaj całość
Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024.
Przeczytaj całość
22 czerwca w sopockiej restauracji White Marlin odbyła się druga w tym roku kolacja Bocuse d’Or Poland ON TOUR.
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku