Ruszają szkolenia w Akademii Bocuse d'Or Poland

2019-04-11

Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej. 

Dlatego na całym świecie powstały krajowe Akademie Bocuse d’Or, by edukować i wspomagać młodych kucharzy w ich codziennych działaniach. 
Dzielenie się swoimi umiejętnościami i doświadczeniem jest niezwykle cenną wartością.

W Polsce również została powołana do życia Akademia Bocuse d’Or Poland, która wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej i profesjonalnych szefów kuchni w codziennym rozwoju zawodowym. Jej celem jest ciągłe dążenie do perfekcji i rozwijanie znaczenia sztuki kulinarnej, a także organizowanie inicjatyw, które utrzymają prestiż konkursu Bocuse d'Or w Polsce.

Dlatego niezmiernie miło jest nam poinformować, iż właśnie ruszyły zapisy na KURSY PODSTAWOWE w Akademii Bocuse d’Or Poland. 
Zapraszamy serdecznie wszystkich młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy chcą poszerzać swoje horyzonty do wzięcia udziału w ciekawych warsztatach prowadzonych przez wybitnych szefów kuchni, autorytety w dziedzinie gastronomii. 

Akademia dąży do tego, by kariera młodych ludzi była bardziej znacząca i skuteczna, stąd propozycje szkoleń, które mają pobudzać ich do działania, dynamizować oraz rozwijać u nich wartości sztuki kulinarnej. 

Dlaczego Akademia Bocuse d’Or Poland? 
No, cóż Bocuse d’Or jest marką samą w sobie. To synonim doświadczenia, ogromnej wiedzy i niebywałych umiejętności, to również smak, kreatywność i nieograniczona wyobraźnia i fantazja kulinarna, której nie boją się puścić wodzy najlepsi szefowie kuchni na świecie. 

Zapisy oraz wszelkie informacje dotyczące szkoleń:

kontakt@bocusedorpoland.pl

Biuro Bocuse d’Or Poland: +48 605 505 205  

Adam Chrząstowski (Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland): +48 693 293 347

Terminy najbliższych szkoleń:

- 26-28.04.2019

- 17-19.05.2019

Czas trwania szkolenia– 3 dni (24 godziny) z 5 trenerami!

Miejsce:Warszawa 

Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej. 

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Ruszyły przygotowania do Bocuse d’Or Poland 2025 

    Z wielką przyjemnością, pragniemy poinformować, że rozpoczęły się przygotowania do kolejnej polskiej selekcji Bocuse d'Or, największego i najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego dla profesjonalistów w Polsce i na świecie, czyli Bocuse d’Or Poland 2025. 

    2025-02-05
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Francja wygrała 20. edycję Bocuse d’Or

    27 stycznia, podczas ostatniego dnia targów Sirha w Lyonie, Francja, reprezentowana przez szefa Paula Marcona i jego pomocniczkę Camille Pigot, wygrała 20. edycję Bocuse d'Or, najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie. 

    2025-01-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polak w Wielkim Finale Bocuse d'Or 2025 w Lyonie

    Z wielką przyjemnością informujemy, iż szef Adam Chrząstowski, Head Chef Akademii Bocuse d’Or Poland został jurorem technicznym światowego finału Bocuse d’Or 2025 w Lyonie.

    2025-01-24
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Za nami druga edycja Bocuse d'Or ON TOUR 2024

    Z końcem listopada zakończył się cykl ogólnopolskich kolacji Bocuse d'Or Poland ON TOUR 2024. 

    2024-12-30
    Przeczytaj całość