Informacje o uczestniku: Kamil Tłuczek
Zwycięzca Bocuse d'Or Poland 2023
Szef kuchni w restauracji Patio, Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.
Absolwent ZSG w Rzeszowie. W kuchni pracuje nieprzerwanie od 15 lat. Obecnie jest szefem kuchni w restauracji Patio w Grand Hotel Boutique Rzeszów oraz w Starym Browarze Rzeszowskim. Zdobywca II miejsca w Bocuse d'Or Poland 2021. Dwukrotnie zdobył tytuł Mistrza Polski w Podawaniu baraniny. Podwójny zwycięzcą konkursu kulinarnego Smaki Galicji. Wraz ze swoim niezastąpionym zespołem kuchennym trzykrotnie wywalczył tytuł najlepszej restauracji w Polsce, w największym polskim festiwalu kulinarnym Restaurant Week Polska. W kuchni jest tradycjonalistą, zakochanym w rodzimej kuchni polskiej i regionalnej. Swoje inspiracje kulinarne czerpie także z kuchni francuskiej oraz włoskiej. Uwielbia łączyć tradycję z nowoczesnością. Tworząc swoje potrawy stawia przede wszystkim na jakość produktu, smak, aromat, różnorodność tekstur i estetykę. Uwielbia przygotowywać mięsa w szczególności ceni sobie jagnięcinę wołowinę oraz kaczkę. Jego autorytetami kulinarnymi są Gordon Ramsay i Paul Bocuse - świetni i nietuzinkowi szefowie kuchni.
Prywatnie jest ojcem czterech wspaniałych dziewcząt, które są jego oczkiem w głowie. W wolnej chwili lubi podróżować, czytać książki historyczne i literaturę faktu.
Zwycięzca Bocuse d'Or Poland 2023