Przeczytaj całość
Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Ostatnia wrześniowa kolacja Bocuse d’Or Poland on Tour odbyła się w Ostrowcu Świętokrzyskim w restauracji Siesta – hotel Red. Bilety na to wydarzenie rozeszły się dość szybko, co po raz kolejny bardzo cieszy organizatorów. To dowód na to, iż marka Bocuse d’Or budzi ogromne zainteresowanie, pozytywne emocje i jest gwarantem najwyższej jakości.
Gospodarzem wieczoru 30 września był szef kuchni Mirosław Ciołak, który wraz z Adamem Chrząstowskim Head Chef’em Akademii Bocuse d’Or Poland oraz Michałem Markowiczem członkiem Akademii Bocuse d’Or Poland przygotował na tę okazję specjalne menu, w którym znalazły się: łosoś MOWI Supreme w dwóch odsłonach, indycza wątróbka, wędzona kaczka, kulebiak z jagnięciny i tort mango. W międzyczasie na odświeżenie kubków smakowych podano sorbet z cytrynówki i sorbet arbuzowy.
- Bardzo się cieszę, że projekt Akademii Bocuse d’Or Poland cieszy się tak dużym zainteresowaniem. To już czwarta kolacja z cyklu On Tour i po raz kolejny mamy komplet gości. To pokazuje jak duże jest zainteresowanie marką Bocuse d’Or, które z każdym kolejnym wydarzeniem rośnie. Przed nami jeszcze dwie kolacje tej jesieni. Jestem przekonany, że będzie równie ciekawie i smacznie. – powiedział Jacek Krawczyk, Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland.
Z pewnością był to kolejny wyjątkowy wieczór z cyklu ON TOUR, który na długo zapadnie w pamięć wielu gościom.
Organizator: Akademia Bocuse d’Or Poland
Partnerzy wydarzenia: MOWI Supreme, Churchill1795, Fine Dine, Plastmet, MEIKO Polska, Evian
Przeczytaj całość
Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku
Przeczytaj całość
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.
Przeczytaj całość
Z przyjemnością informujemy, że Polska Organizacja Turystyczna ponownie została Partnerem Team Poland
Przeczytaj całość
Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku.