Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ ELIMINACJI KRAJOWYCH
Miejsce: Pracujemy nad tym
Termin: II połowa 2019 roku

Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, powołany w styczniu 1987 roku przez Paula Bocuse – wybitnego szefa kuchni, ojca ruchu nouvelle cuisine.
Bocuse d’Or - jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Vice Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński

Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
 

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Akademia Bocuse d'Or Poland partnerem Goût de/Good France 2019

    Wydarzenie Goût de/Good France 2019 odbędzie się jak co roku 21 marca, by promować na świecie wyśmienitą kuchnię francuską. 

    2019-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polacy podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie

    Po raz pierwszy w historii Akademia Bocuse d’Or Poland miała wyjątkową okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów CHEFS VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or. 

    2019-02-02
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Dania wygrała Wielki Finał Bocuse d'Or 2019 

    W dniach 29-30 stycznia 2019 roku odbył się finał najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie - Bocuse d’Or. 

    2019-02-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Have a taste of Poland

    W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.

    2018-12-10
    Przeczytaj całość