Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

ZGŁOŚ SIĘ DO PREELIMINACJI
Miejsce: Akademia Kurta Schellera 
Termin: 24 czerwca 2019

Do PREELIMINACJI konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharzespełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).

Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata
w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) - czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999. 

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE podczas, którychzaprezentują oni po 2 dania w dwóch porcjach:
- jedno danie wege (dwa talerze)
- jedno danie mięsne (dwa talerze)

Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca 2019 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca 2019 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

WAŻNE: Bocuse d’Or Poland to poważny i rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych, dlatego wszystkie osoby zainteresowane udziałem w tym konkursie proszone są o dokładne zapoznanie się z REGULAMINAMI konkursu zarówno pierwszego etapu, czyli PREELIMINACJI jak również ostatecznej rozgrywki jaką jest FINAŁ BOCUSE D’OR POLAND 2019!!!

PLIKI DO POBRANIA

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Wiceprezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński

Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
 

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Szef kuchni Blow Up Hall 5050

Posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od ponad 20 lat w różnych miejscach w Polsce. Zwycięzca V edycji programu Top Chef.

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Bocuse d'Or Winners Patronem Honorowym polskiej selekcji!

    Patronat honorowy nad polską selekcją 2019 objęła organizacja najlepszych szefów kuchni na świecie Bocuse d’Or Winners!

    2019-05-17
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Zgłoś się do Bocuse d'Or Poland 2019

    Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą. 

    2019-04-29
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Ruszają szkolenia w Akademii Bocuse d'Or Poland

    Jak mawiał o kucharzach Paul Bocuse, jeden z najwybitniejszych szefów kuchni XX wieku – Jesteśmy pracownikami fizycznymi. Musimy się nauczyć naszego zawodu. Obejmuje to również mentoring, czyli naszym obowiązkiem jest przekazywać te naukę dalej. 

    2019-04-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Akademia Bocuse d'Or Poland partnerem Goût de/Good France 2019

    Wydarzenie Goût de/Good France 2019 odbędzie się jak co roku 21 marca, by promować na świecie wyśmienitą kuchnię francuską. 

    2019-03-01
    Przeczytaj całość