Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ ELIMINACJI KRAJOWYCH
Miejsce: Pracujemy nad tym
Termin: II połowa 2019 roku

Bocuse d’Or to najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny na świecie, powołany w styczniu 1987 roku przez Paula Bocuse – wybitnego szefa kuchni, ojca ruchu nouvelle cuisine.
Bocuse d’Or - jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Przewodniczący Akademii Bocuse d'Or Poland

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Paweł Oszczyk

Szef kuchni, trener polskiego teamu na Bocuse d'Or Europe w Turynie

Pierwszy polski uczestnik wielkiego finału prestiżowego konkursu o tytuł najlepszego kucharza na świecie Bocuse d'Or 1995 w Lyonie. 

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Szef kuchni Lightbox

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński

Własciciel restauracji Moonsfera i Olkuska 7 by Jarek Uściński, 
Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

PLIKI DO POBRANIA

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Polska gastronomia w europejskiej rozgrywce
     

    Mamy zaszczyt poinformować, iż Polska reprezentowana przez Dawida Szkudlarka zakwalifikowała się do europejskich finałów Bocuse d’Or w Turynie.

     

    2018-03-12
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d'Or Poland 2018

    Trzydzieści jeden lat temu wszystko się zaczęło. Wybitny francuski szef kuchni Paul Bocuse w styczniu 1987 roku urzeczywistnił swoje marzenie, którym było pokazanie szefa kuchni szerszej publiczności.
     

     

    2018-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Paul Bocuse nie żyje, gastronomia w żałobie

    20 stycznia 2018 roku w Collonges, pomysłodawca naszego konkursu odszedł, po długim i niesamowitym życiu.

    2018-01-21
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Nowa wizualizacja logo Bocuse d'Or

    Bocuse d’Or przestawia nową wizualizację swojego logo, które zostało zaprojektowane tak by oddać wyjątkowe połączenie doskonałości i innowacyjności, które stanowią o jego sile i sukcesie.

    2018-01-20
    Przeczytaj całość