Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ KRAJOWEJ SELEKCJI
Miejsce: Polska
Termin: 2025

Celem krajowych eliminacji jest:
- Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
- Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju 
- Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni 
- Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach 

KOMITET WYKONAWCZY KONKURSU

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kreatywny w Belvedere Catering

Czytaj więcej

Kurt Scheller

Chef Patron

Urodzony w Szwajcarii, znakomity szef kuchni, wielki autorytet kulinarny, od 30 lat mieszka w Polsce. 

Czytaj więcej

Michał Markowicz

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Od początku kariery związany z województwem świętokrzyskim.
Tu zdobywał pierwsze doświadczenia w profesjonalnej gastronomii, rozwijał się i osiągał mistrzostwo w swoim fachu.

Czytaj więcej

Tomasz Purol

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef Kuchni w restauracji White Marlin w Sopocie

Czytaj więcej

Ernest Jagodziński

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni i właściciel Chef's Table by Ernest Jagodziński

Czytaj więcej

Paweł Kałuski 

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland 

Szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria

Czytaj więcej

Mirosław Ciołak

Członek Akademii Bocuse d'Or Poland

Szef kuchni w restauracji Siesta Hotelu Red w Ostrowcu Świętokrzyskim

Czytaj więcej

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

    Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-11-13
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy nazwiska finalistów Bocuse d’Or Poland 2023

    Bocuse d’Or jest marzeniem wielu szefów kuchni na całym globie, a wygrana w międzynarodowym finale w Lyonie przepustką do wielkiego kulinarnego świata.

    2023-06-14
    Przeczytaj całość