Bocuse d’Or najbardziej
prestiżowy konkurs kulinarny świata

Idea konkursu: zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich znakomitych potraw
w ciągu 5 godzin 35 minut, przed publicznością. O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

WAŻNE INFORMACJE

FINAŁ ELIMINACJI KRAJOWYCH
Miejsce: Warsaw Gastro Show
Termin: 27-28 lutego 2018

Celem krajowych eliminacji jest:

  • Promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego
  • Promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju
  • Promowanie polskiej gastronomii i zwiększanie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni
  • Wyłonienie zwycięzcy, aby reprezentował Polskę w Europejskich Eliminacjach

Komitet wykonawczy konkursu

Jacek Krawczyk

Prezes Zarządu Bocuse d’Or Poland, właściciel agencji Smarten PR

Codziennie stawia sobie nowe cele, które krok po kroku z determinacją realizuje.

Czytaj więcej

Jarosław Walczyk

Prezes Klubu Szefów Kuchni, Head Chef Bocuse d’Or Poland.
 

Prezes Klubu Szefów Kuchni, Head Chef Bocuse d’Or Poland. Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju.

Czytaj więcej

Paweł Oszczyk

Pierwszy polski uczestnik wielkiego finału prestiżowego konkursu o tytuł najlepszego kucharza na świecie Bocuse d'Or 1995 w Lyonie. 

Wielki autorytet w branży kulinarnej.

Czytaj więcej

Adam Chrząstowski

Absolwent Technikum Gastronomicznego przy ul. Poznańskiej w Warszawie oraz Wydziału Filozofii Chrześcijańskiej Uniwersytetu Krad. St. Wyszyńskiego w Warszawie.

Pierwsze doświadczenia w branży gastronomicznej zdobywał podczas podróży do Niemiec, Grecji, Szwajcarii i Holandii.

Czytaj więcej

Łukasz Konik

Absolwent Technikum Gastronomicznego w Gorzowie Wielkopolskim i Wyższej Szkoły Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu.

Doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce i zagranicą.

Czytaj więcej

Jarosław Uściński

Szef kuchni, posiada bogate doświadczenie zawodowe, które zdobywał od ponad 27 lat w różnych miejscach w Polsce m.in.: grecka restauracja Parnas w Warszawie, Hotel Bristol i restauracja Marconi, restauracja 99 i inne.

Jarosław Uściński należy do czołowych szefów kuchni w Polsce.

Czytaj więcej

PLIKI DO POBRANIA

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Smarten PR oficjalnym reprezentantem Bocuse d'Or w Polsce

    Po dwóch latach nieobecności konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce! Agencja Smarten PR na czele z Jackiem Krawczykiem została oficjalnym przedstawicielem Bocuse d’Or w Polsce.

    2017-10-31
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Klub Szefów Kuchni Partnerem Merytorycznym Bocuse d’Or Poland 2018

    Klub Szefów Kuchni został Partnerem Merytorycznym Finału Polskich Eliminacji – Bocuse d’Or Poland 2018.

    2017-10-31
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Jarosław Walczyk Head Chef’em Bocuse d’Or Poland 2018

    Jarosław Walczyk Prezes Klubu Szefów Kuchni został Head Chef’em Bocuse d’Or Poland. Należy do grona najlepszych mistrzów kulinarnych w kraju. 

    2017-10-31
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Został powołany Komitet Wykonawczy

    Komitet Wykonawczy to zacne grono szefów kuchni powołane przez Prezesa Zarządu Bocuse d’Or Poland Jacka Krawczyka, które podejmuje kluczowe decyzje dotyczące organizacji konkursu oraz ustala procedury i regulamin Krajowych Eliminacji.

    2017-10-31
    Przeczytaj całość