11 grudnia 2017 w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się PREELIMINACJE konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.
Do szczęśliwej ósemki, która zawalczy o najwyższe trofeum zakwalifikowali się (lista wg kolejności alfabetycznej): 
- Jakub Kasprzak –
Restauracja Lumiere, Baranowo i Mateusz Gubała (commis)
- Paweł Kubera – Hotel DeSilva, Poznań i Paweł Żurkowski (commis)
- Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa i Ernest Zięba (commis)
- Jacek Majcherek – Bistro Słowacki, Gdańsk i Wiktor Bałdyga (commis)
- Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa i Szymon Ścisłoski (commis)
- Marcin Molik – Restauracja Drukarnia, Warszawa i Krystian Campagno (commis)
- Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka i Maciej Pisarek (commis)
- Dawid Zagrzywiec - Courtyard by Mariott Warsaw Airport i Sebastian Graca (commis)