Informacje o uczestniku: Łukasz Budzik

Szef kuchni, aktualnie w restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu.
Dwukrotnie nominowany przez przewodnik Gault&Millau jako "młody talent" by w 2017 otrzymać to wyróżnienie. W przeszłości szefował w restauracji Prime w Hotelu Intercontinental Doha the City w Katarze, jak i dwóm restauracjom Hotelu Monopol Wrocław, Aquario i Monopol również wyróżnionymi przez żółty przewodnik.  
Znany jest szerszej publiczności z udziału w czwartej edycji jednego z najstarszych i najpopularniejszych programów kulinarnych na świecie – Top Chef, w którym doszedł do finału. Asystował Michałowi Brysiowi w 6. edycji, w programie Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia jako sous chef. Zwyciężca 9 edycji Food&Wine Noble Night.  Kucharz z bogatym doświadczeniem i nieograniczoną wyobraźnią kulinarną, którą stara się przełożyć na talerze w swojej kuchni. 
Prywatnie mąż i ojciec, lubiący aktywności fizyczne i jazdę na motorze.