Nowości w najbliższym Wielkim Finale

2018-10-02

Rozpoczęliśmy od produktu, który określi/ zdeterminuje temat tej edycji: mięso z kością, 5 wyśmienitych plastrów z ćwierćtuszy przedniej cielęciny dostarczone przez sponsora Viande de veau française z narzuconym/wyznaczonym sposobem pieczenia, tak by oceniony został talent kandydatów w tym zakresie, który jest niezbędny na tym poziomie doskonałości.Chcemy również zachęcić kandydatów do pokazania swoich umiejętności, innowacji, estetyki i unikalnych gustów i smaków w dowolnym temacie (warzywa, o al…) stworzonego, aby odzwierciedlał ich osobowość. To wyzwanie jest ekscytujące, przekształca klasyczne danie w nowoczesne dzieło, które jest melodią swoich czasów - wyjaśnia Régis Marcon, Prezydent komitetu.

- To ważne by Szef kuchni wiedział, jak kontrolować/ sprawować kontrolę nad metodą kulinarną, aby wydobyć z produktu jak najwięcej i uzyskać idealne cięcie. (carving – krojenie mięsa). To powód, dla którego zdecydowaliśmy się położyć ponownie nacisk na instynkt i indywidualne mistrzostwo - dodaje Jérôme Bocuse.

W tym roku Międzynarodowy Komitet Organizacyjny pragnie umieścić niektóre kulinarne podstawy w samym sercu konkursu, aby stworzyć atmosferę panującą w kuchni: subtelna mieszanka zapachów, aromatów i dźwięków kuchennych, przyborów do gotowania, ale także odpowiednie połączenie doskonałego know-how i podejścia opartego na instynkcie.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Akademia Bocuse d'Or Poland partnerem Goût de/Good France 2019

    Wydarzenie Goût de/Good France 2019 odbędzie się jak co roku 21 marca, by promować na świecie wyśmienitą kuchnię francuską. 

    2019-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Polacy podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie

    Po raz pierwszy w historii Akademia Bocuse d’Or Poland miała wyjątkową okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów CHEFS VILLAGE podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or. 

    2019-02-02
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Dania wygrała Wielki Finał Bocuse d'Or 2019 

    W dniach 29-30 stycznia 2019 roku odbył się finał najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie - Bocuse d’Or. 

    2019-02-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Have a taste of Poland

    W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.

    2018-12-10
    Przeczytaj całość