Have a taste of Poland

2018-12-10

W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.W tym czasie rodzinne miasto ś.p. Paula Bocuse przeżyje niemałe oblężenie ludzi kultury, sztuki kulinarnej i cukierniczej, fanów międzynarodowych smaków oraz wszystkich spragnionych gastronomicznych emocji na najwyższym poziomie. To wyjątkowe wydarzenie zrelacjonują największe media na świecie. 

A mówimy o tym, ponieważ przynależność do wielkiej i wspaniałej Rodziny Bocuse d’Or jest ogromnym wyróżnieniem jak również przywilejem. 

Po raz pierwszy bowiem, Akademia Bocuse d’Or Poland będzie miała wyjątkową okazję zaprezentować się w pełnej okazałości w najbardziej prestiżowym miejscu – STREFIE VIP CHEF’S VILLAGE- podczas Wielkiego Finału Bocuse d’Or i Coupe du Monde de la Patisserie w Lyonie.

W ciągu 5 dni polscy szefowie kuchni pod batutą Adama Chrząstowskiego, Łukasza Konika, Tomasza Milewskiego i Michała Soliwody będą promować Polskę. Dumni z naszego dziedzictwa kulinarnego i kultury oraz świadomi wysokiej jakości naszych regionalnych produktów będą rozsławiać tradycje 
i smaki Polski na arenie międzynarodowej. 
Tym większe budzi to emocje, gdyż pokażą się oraz polskie dobra narodowe wśród znakomitych, światowej sławy szefów kuchni jak: Jerome Bocuse, Alex Atala, Thomas Keller, Francois Adamski, Regis Marcon, Mauro Colagreco, Elena Arzak oraz wśród wielu innych autorytetów kulinarnych.

To szczególne wydarzenie, które odbywa się raz na dwa lata i skupia w ciągu 5 dniu najznakomitsze nazwiska światowej gastronomii. Ponad 400 szefów kuchni i cukierni obserwuje zmagania najlepszych cukierników i kucharzy z 
24 krajów.W jury obu konkursów zasiadają wielkie autorytety światowej gastronomii, które trudno spotkać w jednym miejscu, a tu jest to możliwe. Publiczność jest liczona w tysiącach, ponad 900 dziennikarzy z całego świata relacjonuje na żywo zmagania najlepszych w tej jedynej w swoim rodzaju kulinarnej imprezy. 

To niebywała możliwość i ogromna szansa dla Polski kulinarnej by zaistnieć 
w pełnej krasie na międzynarodowej scenie gastronomicznej wzbudzając zainteresowanie profesjonalistów.

Dlatego będziemy w Lyonie by pokazać siłę polskiej gastronomii i naszych rodzimych produktów!

Zapraszamy do współpracy PARTNERÓW, którzy chcieliby zaprezentować swoje produkty w polskiej strefie – Have a taste of Poland!

W dniach 26 – 30 stycznia 2019 roku wszystkie oczy świata wielkiej gastronomii będą zwrócone na Lyon i Wielki Finał Bocuse d’Or oraz Coupe du Monde de la Patisserie.

AKTUALNOŚCI

  • Przeczytaj całość

    Dania zwycięzcą Bocuse d’Or Europe 2024

    Ponownie duński kandydat, tym razem Sebastian Holberg Svendsgaard stanął na najwyższym stopniu podium w Trondheim 2024 roku

    2024-03-22
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    KOWR Partnerem Team Poland 2024

    Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa został ponownie Partnerem Team Poland.

    2024-03-01
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Team Poland w drodze do Trondheim

    Przed nami kolejna edycja Bocuse d’Or Europe 2024, która będzie wielkim powrotem tej kontynentalnej selekcji na ziemie norweskie, 16 lat po pierwszym konkursie Bocuse d’Or Europe, który odbył się w Stavanger w 2008 roku. 

    2024-01-11
    Przeczytaj całość
  • Przeczytaj całość

    Znamy zwycięzcę Bocuse d’Or Poland 2023!

    Kamil Tłuczek, szef kuchni restauracji Patio w Grand Hotelu Boutique Rzeszów zwyciężył w krajowej selekcji Bocuse d’Or Poland 2023.

    2023-11-13
    Przeczytaj całość